11-02-05

Voorpost laat zien dat Vlamingen in Dilbeek nog steeds thuis zijn

 

Voorpost laat zien dat Vlamingen in Dilbeek nog steeds thuis zijn!

De campagne “Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn” loopt intussen bijna dertig jaar. Alhoewel, loopt ? De laatste jaren kan geen enkele Dilbeekse Vlaming zich van het idee ontdoen dat het scherp op dat vlak behoorlijk van de snee is. Het duidelijkste teken aan de wand van die evolutie is het grote campagnebord met de slogan “Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn” dat vroeger op het dak van cultureel centrum De Westrand stond. Dat bord is immers verdwenen sinds 2001.

Toen werd het door het gemeentebestuur weggehaald onder het mom van herstellingswerkzaamheden aan het dak van het cultureel centrum. Het zou daar teruggeplaatst worden van zodra die werken voorbij waren. Maar de jaren gingen voorbij. En de werken gingen voorbij. En beloftes om het bord opnieuw te plaatsen gingen voorbij. Net zoals de data waarop het bord opnieuw zou geplaatst worden…

Nu eens was er geen geld, dan weer moesten er nieuwe werken verricht worden. Maar uiteindelijk raakte de inspiratie om uitvluchten te vinden op. En toen beloofde schepen Zelderloo (VLD) dat het bord teruggeplaatst zou worden tegen september 2004. Waarna hij het terugplaatsen uitstelde tot oktober 2004.

 Voorpost voerde daarom vandaag al voor de tweede keer actie om het bord terug op het dak van het CC De Westrand te krijgen. De eerste actie van 7 september 2004 leverde immers wél beloften op maar geen concrete resultaten.

Om onze argumenten kracht bij te zetten, trokken deze voormiddag een vijftigtal Voorpost-militanten in stoet vanuit Itterbeek naar het CC De Westrand. Aan de kop van de stoet werd een kleinere versie van het verdwenen bord meegedragen. Militanten verspreidden tijdens de optocht ook pamfletten in brievenbussen en onder ruitenwissers. Het bord “Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn” werd vervolgens voor het Cultureel Centrum in het gazon geplant waar het met enig vuurwerk werd ingehuldigd.

Vanzelfsprekend gaat het hier niet om een loutere symbolenstrijd. Voorpost wil met deze actie immers niet alleen het grote campagnebord terug op het dak van CC De Westrand krijgen, maar ook duidelijk maken dat het dringend nodig is de toenemende verfransing in Dilbeek en de rest van de Vlaamse Rand te bestrijden.

Voorpost neemt, zoals het hoort, in ieder geval het voortouw in deze strijd !

Zie ook: www.voorpost.org
20:09 Gepost door Vlaamse Jongeren Dilbeek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.