10-12-04

"Vlaams" kartel steunt Franstalige annexatie van de Rand

Onlangs stelde Brussels minister-voorzitter Charles Picqué in het weekblad “Le Journal du Mardi” dat hij nadenkt over het einde van België, hiertoe gedwongen door de verkiezingssuccessen van het Vlaams Belang. Op zich goed nieuws uiteraard, wij denken daar al veel langer dan vandaag over na. Voor de minister-voorzitter zou het weliswaar onaanvaardbaar zijn dat Brussel zou deel uitmaken van het onafhankelijke Vlaanderen.
Maar Picqué stelde het nog veel scherper. In ware oorlogstaal stelde hij: “Denkt Vlaanderen nu werkelijk dat het onafhankelijk kan worden en zowel Brussel ALS ZIJN RAND behouden? Dat is toch surrealistisch.”.
Daarom wou ondergetekende van minister-voorzitter Picqué vernemen of dit standpunt effectief een standpunt is dat door zijn hele regering gedeeld wordt – Vlaamse meerderheidspartijen incluis.

In zijn antwoord bevestigde Picqué in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement dat de Brusselse regering inderdaad verplicht is een aantal hypotheses te onderzoeken, en dat één van die werkhypotheses inderdaad de verdere uitbreiding van het Brusselse grondgebied is.

Noch Guy Vanhengel (VLD), noch Pascal Smet (SPa), noch Brigitte Grouwels (CD&V-NVA) vond het nodig om dit van op de regeringsbanken te ontkennen of tegen te spreken.

Blijkbaar is het Vlaams Belang de enige Vlaamse partij in Brussel die gekant is tegen een annexatie van de Vlaamse Rand door Brussel.


Frédéric Erens
Brussels Volksvertegenwoordiger

09:46 Gepost door Vlaamse Jongeren Dilbeek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.