02-10-04

Vlaams Blok Jongeren stellen voor: www.chegevaar.info

Momenteel loopt de film 'The Motorcycle Diaries' in onze bioscopen. Daarin wordt een romantisch beeld opgehangen van een episode uit Ernesto 'Che' Guevara's jeugd. Die romantiek is misleidend. De echte Che Guevara was een gewetenloze marxistische extremist. Naar aanleiding van deze film starten de Vlaams Blok Jongeren een campagne.

Guevara sloot zich als jonge bourgeois aan bij het leger van Castro, en viel meteen op door zijn wreedheid: een jonge guerrillastrijder in zijn colonne, die wat voedsel had gestolen, werd meteen gefusilleerd. Hij was voorstander van een totaal autoritair gezag, maar stuitte aanvankelijk nog op weerstand van meer democratisch gezinde commandanten. Na de stalinistische zuiveringen werd hij met veel plezier verantwoordelijke van de Cabana-gevangenis, waar hij oordeelde over leven en dood, met vele tientallen executies tot gevolg.

Als minister leefde hij luxueus, maar ruïneerde de centrale bank en legde zo mede de grondslag voor Cuba's armoede. Hij bedacht een systeem van 'heropvoeding via dwangarbeid'; Tienduizenden Cubanen maakten reeds kennis met zijn concentratiekampen. Hij was dogmatisch, koud en onverdraagzaam, en bekende: 'ik kan geen vriend zijn met iemand die mijn ideeën niet deelt'. Toen hij zelfs Castro op de heupen begon te werken vertrok hij om elders de dictatuur te promoten, waarbij hij omkwam.

Meer info: http://www.chegevaar.info


14:43 Gepost door Vlaamse Jongeren Dilbeek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.