18-09-04

Vlamingen op post: herdenking Staf De Clercq

Staf de Clercqherdenking

11 uur aan het gedynamiteerde graf  op de Kesterheide te Gooik.

Ter gelegenheid van de 120ste geboortedag van Staf De Clercq organiseert Voorpost een herdenking voor deze voormalige leider van het V.N.V. (Vlaams Nationaal Verbond).

Als leider van de toenmalige Vlaams-nationale partij stond hij in de vooroorlogse periode en tijdens de oorlogsjaren voor zeer zware verantwoordelijkheden. Hij heeft keuzes moeten maken, die, achteraf bekeken, makkelijk kunnen bekritiseert worden. Maar wij van Voorpost vinden dat geschiedenis schrijven achteraf wat te gemakkelijk is.

Staf De Clercq was  is en blijft één van de onzen! Met fouten? Dat zal wel. Met gebreken? Zeer zeker. Maar Staf De Clercq  was een Vlaams-nationalist die het beste wenste voor zijn volk en daarnaar, in eerlijke overtuiging, heeft gehandeld.

Wij van Voorpost zijn geen Nazi’s, geen neo Nazi’s en geen facisten. Wij zijn niet blijven hangen in de jaren dertig, en zij die denken dat ze in 2004 nog altijd de kramp moeten krijgen in hun rechterarm, zijn bij ons aan het verkeerde adres.

Maar wij van Voorpost wensen ook niemand te verloochenen die in moeilijke omstandigheden de Vlaams-nationale anti-belgische strijd heeft gestreden.

Daarom deze Staf De Clercq herdenking.

Het woord zal o.m. gevoerd worden door Bob Maes stichter van de V.M.O.

Na de plechtigheid aan het gedynamiteerde grafmonument van Staf De Clercq wordt er ook de gelegenheid geboden om een broodjesmaaltijd , soep, koffie of  een gekoelde drank te nuttigen.
Ter gelegenheid van de herdenking is tevens er een mooie pin ontworpen, (zie foto hiernaast) die u ter plekke voor 3 € kan aanschaffen.

 

Er worden bussen voorzien voor de Staf De Clerqherdenking:
inschrijven kan u op volgende adressen

Antwerpen - 9u.00 uur Berchem-kerk.
Inschrijven bij Karin: 03 2271984 of e-postadres: karin.moller@skynet.be

Roeselare -    8u.10 lokaal Gezelle
Inschrijven Gezelle 051 245412

Brugge - 8u.50 achterkant station Brugge
Inschrijven Kurt 0497 299726

Gent - 9u.40 overpoortstraat < St.Pietersplein
Inschrijven Kurt 0497 299726

Prijs : 5 euro

Bron en meer info: www.voorpost.org


10:42 Gepost door Vlaamse Jongeren Dilbeek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.