24-08-04

Vlaams Jongeren Dilbeek naar IJzerwake

Op vrijdagmorgen vertrokken we vanuit Dilbeek richting Steenstrate. We zouden er meehelpen bij de opbouw van de IJzerwake, de grootste Vlaams-Nationalistische bijeenkomst in Vlaanderen.
Na onze tenten opgesteld te hebben op de camping, gingen we Diksmuide verkennen. Daar krioelde het van de militairen die deelnamen aan de '4-daagse van de IJzer'. Op een welgemeend 'België barst' van 1 van onze militanten staken er enkele van hen hun duim op. Je ziet maar; Vlaams-nationalisten vind je overal.
Rond 19u waren we uitgenodigd op braai van de Vlaams Blok Jongeren van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Hiervoor danken we Jörgen Noens,de arrondissementele VBJ-voorzitter en zijn kompanen. De avond werd afgesloten met een gratis vat naar aanleiding van de verjaardag van een militant van Voorpost Kempen.
'Kempenland, aan de Dietse kroon', werd meer dan eens uit volle borst ingezet.
Zaterdagmorgen om 10u werden we verwacht op de weide van de IJzerwake. Daar wachtte ons een ganse dag noeste arbeid. Stoelen plaatsen, muziek opstellen, tenten, podia, vlaggen, ... kortom alles wat nodig was om er een geslaagde IJzerwake van te maken.
De dag werd afgesloten met de Kameraadschapsavond van Voorpost. Een volle zaal met de de nodige cantussfeer en menig glaasje gerstenat zorgde voor een opperbeste stemming tussen de talrijk aanwezig Vlaams-Nationalisten.
En dan de grote dag: zondag 22 augustus: IJZERWAKE
Het zou een onvergetelijke dag worden die nog lang zal nazinderen in de hoofden van menig vlaamsgezinde.
Meer dan 5000 personen; 1000 meer dan de vorige editie, (ter vergelijking: de IJzerbedevaart haalde slechts 2500 man vorig jaar) waren afgezakt naar Steenstrate.
De boodschappen waren duidelijk: de onmiddelijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, de stopzetting van de inquisitie tegen Vlaams-Nationalisten en de aloude, niet-aflatende eis: België Barst! en Vlaanderen Onafhankelijk!
Moe maar voldaan keerden we na de opkuis terug naar de camping. Er werd nog wat nagepraat met de vrienden, maar iedereen was zo moe van het weekend dat vroeg de wol werd opgezocht.
Maandagmorgen keerden we terug naar huis, met weer een pak vol mooie momenten die op het netvlies gebrand staan.
De conclusie van de Vlaamse Jongeren Dilbeek was duidelijk: Dilbeek is een broeinest van Vlaams-Nationalisten! Op de IJzerwake zelf waren maar liefst 32 VJD'ers aanwezig!
Volgend jaar doen we nog beter en zullen we nog beter ons best doen om de IJzerwake te maken tot wat hij is: 1 groot Vlaams-Nationalistisch alternatief!
 
Vlaanderen groot! België dood! Hou Zee!

12:54 Gepost door Vlaamse Jongeren Dilbeek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.