05-08-04

Goed werk van de Dilbeekse politie!

19 illegalen uit bos geplukt!


Dilbeek.- In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2004 zijn tijdens de operatie Parkingstorm 19 illegalen aangetroffen. Ze verstopten zich in een bos langs de E40 in Groot-Bijgaarden.

De wegpolitie van Oost-Vlaanderen en Brabant heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2004 verschillende parkings gecontroleerd langs de autosnelwegen. De controles kaderen in de operatie Parkingstorm, die sinds november 2002 loopt. Doel van de operatie: het opsporen van illegalen in en diefstallen van vrachtwagens. De controles worden meerdere malen per maand uitgevoerd.
Vorige nacht konden bij een eerste controle door de wegpolitie Brabant in Groot-Bijgaarden twee personen vluchten. Na de controle van de parkings in Wetteren en Drongen heeft de wegpolitie opnieuw de parking in Groot-Bijgaarden gecontroleerd. Daar vonden de agenten in het nabijgelegen bos 19 illegalen - vier Vietnamezen en vijftien Indiërs.
De illegalen zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Voor één minderjarige wordt nagegaan welke maatregelen genomen kunnen worden, de anderen hebben het bevel gekregen het grondgebied te verlaten.

 
Alweer een goede actie van de Dilbeekse politie! Deze acties zijn broodnodig. Steeds vaker immers teisteren asielzoekers de parking te Groot-Bijgaarden. Diefstallen en dergelijke zijn dan ook niet ver weg. De Vlaamse Jongeren Dilbeek steunen dit goed initiatief; als het goed is, zeggen we het ook.

12:07 Gepost door Vlaamse Jongeren Dilbeek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.